Изкачване на връх Гросглокнер

Гросглокнер, висок 3798 метра, е най-високият връх в Австрия и е един от най-желаните и посещавани за изкачване върхове в Алпите наред с Матерхорн и Монблан.

Нормалният маршрут е най-лесният и безопасен път, водещ към върха. Към Гросглокнер водят около 30 маршрута, но повече от 80% от всички летни изкачвания биват правени по маршрута през хижа Stuedl.

Тръгваме от София в 7.00 и вечерта нощуваме в Словения. На следващия ден пристигаме в градчето Kals-am-Grossglockner. Тръгваме от паркинга на Lucknerhaus и се стига до хижа  Lucknerhutte където нощуваме. От хижата тръгваме към хижа Stuedl и пресичаме ледника Koednitz и се достига хижа Erzherzog-Johann (3454 м). Продължителността на прехода е около 6 часа. Нощуваме и на другия ден имаме денивелация около 400 метра до върха. Слизаме обратно в  Lucknerhutte и на следващият ден отпътуваме към София и по пътя нощуваме в Словения.

Цена на участник:

Ние ви таксуваме за услугата „Международен Планински водач“ – 400 лв.

Транспортът се осъществява с личен автомобил, разходите за нощувки, лифт карта, транспорт и обща храна на водача се споделят между участниците в мероприятието. 

 

Не се колебайте да ни пишете, очакваме вашите въпроси.


Продължителност: 6 дни
Цена:
400 лв на човек за група от 3 души
1000 лв. за индивидуални клиенти

 

resize-small-Dolinata

resize-small-Studlhutte

resiz-small-Studlgrat2

resize-small-fruhstucksplatz

resize-small-Ertzhertzog Iochan

resize-small-Grossglokner

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *