Хонорар на планински водач

Хонорар за индивидуална тренировка в зала по спортно катерене е  40 лв. Таксата за залата се заплаща на стената от участника в тренировката.

За преходи в България цената за услугата (наемане) на планински водач е 150 лв. за група от 6 до 12 души. За индивидуални преходи и занимания с цел обучение хонорарът е 180 лв.

Цена на услугата алпийски водач за изкачвания и траверси в България с използването на алпийска екипировка (въже, седалка, френдове и др.) е 130 лв. на човек за ден при 3ма клиенти, за 2ма клиента е 180 лв. на ден за човек и за индивидуално занимание (изкачване) е 300 лв. на ден.

Нашите водачи предлагат услугата планински водач IFMGA aspirant(guide) във Франция и Швейцария, като хонорара е 350 евро за ден в планината и 100 евро за ден града/почивен или логистичен ден. В останалите планини на света или работа за туроператор – хонорара е  по 350 лв/ден.

Ние извършваме всякакъв вид планинарски приключения – включително и със ски. Ски преходите са една уникална възможност за преходи и изкачвания, съчетани с емоцията от карането на ски.

Важно е да се знае, че всяка програма може да претърпи изменения поради моментната метеорологична и теренна обстановка по преценка на водача. Всеки клиент е длъжен да се погрижи за планинската си застраховка при участие в програми на нашите водачи, както транспорта и да организира настаняване.

Нашите водачи имат застраховка професионална отговорност и са членове на IFMGA и UIMLA.