Хонорар на планински водач

Хонорар за индивидуална тренировка в зала по спортно катерене е  20 лв. Таксата за залата се заплаща на стената.

За преходи в България цената за услугата (наемане) на планински водач е 150 лв. за група от 6 до 12 души. За индивидуални преходи и занимания с цел обучение хонорарът е 180 лв.

Цена на услугата алпийски водач за изкачвания и траверси в България с използването на алпийска екипировка (въже, седалка, френдове и др.) е 130 лв. на човек за ден при 3ма клиенти, за 2ма клиента е 180 лв. на ден за човек и за индивидуално занимание (изкачване) е 250 лв. на ден.

Нашите водачи предлагат услугата планински водач (guide) и в останалите планини на света като хонорара е в зависимост от продължителността на експедицията, броя на участниците в групата и трудността на маршрута или върха – средно по 350 лв/ден.

Ние извършваме всякакъв вид изкачвания на върхове включително и със ски. Ски преходите са една уникална възможност за преходи съчетани с емоцията от карането на ски.

Важно е да се знае, че всяка програма може да претърпи изменения поради моментната метеорологична и теренна обстановка по усмотрение на водача. Всеки клиент е длъжен да се погрижи за планинската си застраховка при участие в програми на нашите водачи.

dent du Geant